Nova ulaganja u proizvodnju: odobrene su potpore za financiranje dvaju novih investicijskih projekata na kojima smo radili, ukupne vrijednosti ulaganja preko 2,5 milijuna kuna!

Posted on Posted in Nekategorizirano

Nova ulaganja u proizvodnju: odobrene su potpore za financiranje dvaju novih investicijskih projekata na kojima smo radili,  ukupne vrijednosti ulaganja preko 2,5 milijuna kuna!

Odobrene su potpore za sufinanciranje dvaju novih projekata na temelju Investicijskih studija i Financijskih planova koje smo izradili u suradnji s našim klijentima, od pripreme i osmišljavanja do izrade konstrukcije ulaganja te konačne realizacije i odobrenja Financijskog plana investicija dvaju proizvodnih obrta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Investicijski planovi obuhvaćaju financiranje ulaganja u kupnju zemljišta, gradnju proizvodne hale te opremanje pogona proizvodnog obrta iz Splita, kroz ukupnu vrijednost ulaganja od preko 2,15 milijuna kuna te izvođenje građevinskih radova i opremanje poslovnog objekta obrta na Braču, u vrijednosti 375,000 kuna.

Proizvodni obrti potpore su dobili kroz program usmjeren sufinanciranju kamata na kreditiranje ulaganja, kojim se kamatna stopa sufinancira od strane Splitsko-dalmatinske županije, a iznos kamatne stope za otplatu ovim smo financiranjem sveli na 1.2% kroz čitavo razdoblje otplate kredita.

U okviru Programa kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita (mikro, malim i srednjim) subjekata malog gospodarstva, u Splitsko-dalmatinskoj županiji potpora se dodjeljuje putem subvencioniranja kamatne stope kredita (do 2% iznosa za nove investicije) čija namjena može biti:

1.kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata

  1. kupnja nove opreme ili novog dijela opreme
  2. refinanciranje postojećih nepovoljnih kredita
  3. ulaganje u obrtna sredstva

Uz opisani Program, provedbom novog Zakona o poticanju ulaganja omogućene su brojne olakšice poslovnim subjektima koji ulažu u razvoj i širenje poslovanja te zapošljavanje novih djelatnika.

Za sve dodatne informacije o mogućnostima financiranja Vaših planiranih investicija te za sve potrebne savjete slobodno nam se javite kontaktima na stranici www.aplikat28.hr/kontakt.

Poslovni planovi Ulaganja u proizvodnju, SME

EU fondovi       Investicijske studije