Novi programi HBOR-a za ulaganja u turizam, poticanje start-upova, razvoj poduzetništva te dodatno poduzetništva žena i inovativnih poduzeća!

Posted on Posted in Nekategorizirano

Novi programi HBOR-a za ulaganja u turizam, poticanje start-upova, razvoj poduzetništva te dodatno poduzetništva žena i inovativnih poduzeća!

Hrvatska banka za obnovu i razvoj formirala je i od svibnja 2019. otvorila nove programe financiranja poduzetnika, koji omogućavaju širi spektar mogućnosti financiranja ulaganja u razvoj poslovanja različitih djelatnosti.  Programi se odnose na poticajno kreditiranje:

-fizičkih osoba -iznajmljivača, koji u trenutku odobrenja kredita imaju rješenje nadležnog ureda o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (do 375,000.00 HRK, uz kamatnu stopu od 3 do 3.70%; za svaki kredit Ministarstvo turizma Korisniku daje potporu (subvenciju) pa poslovnoj banci uplaćuje dio kamate u visini od 1,00% godišnje, fiksno. Subvencija se isplaćuje cijelo vrijeme trajanja kredita (u razdoblju korištenja, počeka i otplate kredita) ,

-poslovnih subjekata privatnog sektora koji su mladi poduzetnici, poduzetnici početnici i žene poduzetnice  (do 2,000,000.00 HRK uz kamatnu stopu 2% ),

– poslovnih subjekata privatnog sektora za ulaganja u modernizaciju poslovanja, turističke kapacitete, uvođenje novih tehnologija, povećanje kapaciteta, ulaganje u istraživanje i razvoj i uvođenje novih proizvoda ili usluga, poticanje projekata zaštite okoliša, energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije i sadržaje te poticanje novog zapošljavanja; iznos kredita nije ograničen, uz kamatnu stopu od 1.5 do 3%),

-poslovnih subjekata koji posluju najmanje 2 godine, kroz ESIF programe kreditiranja kojima se poticaj odobrava u obliku sufinanciranja kamatne stope na polovicu iznosa glavnice kredita; iznos kredita može biti od 21,000,000 do 70,000,000 HRK (okvirna kunska protuvrijednost), uz kamatnu stopu na polovicu glavnice kredita, u skladu s odlukom jedne od poslovnih banka s kojima HBOR ima ugovorenu suradnju u okviru ovog programa: Privredne banke Zagreb d.d., Erste & Steiermärkische Bank d.d. i Zagrebačke banke d.d.

Izvor:www.hbor.hr

 

Konzultanti Split     Investicijske studije

Za sve potrebne informacije o mogućnostima financiranja pokretanja i razvoja poslovanja te izradu Poslovnih planova i Investicijskih studija za prijavu na programe, slobodno nam se javite kontaktima:

E-mail: info@aplikat28.hr

Tel: +38521321173

Mob:+385915825418

Kontaktni obrazac možete pronaći i na web stranici www.aplikat28.hr/kontakt

Poslovni plan   EU fondovi