Virtualni „Dani otvorenih vrata EU projekata“ i najava novih natječaja

Posted on Posted in Nekategorizirano

Virtualni „Dani otvorenih vrata EU projekata“ i najava novih natječaja

Pred nama je novo sedmogodišnje programsko razdoblje 2021. – 2027.,  tijekom kojeg će se, uz korištenje EU fondova kroz dugoročni proračun EU, brojne investicije financirati i kroz instrument Next generation EU. Prema najavama  Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, već su u pripremi dva javna poziva u okviru REACT-EU instrumenta za ulaganja u proizvodne kapacitete, modernizaciju procesa i opremanje te za podršku mikro i malim razvojnim tvrtkama pri  investicijskoj gospodarskoj aktivnosti i s potencijalom rasta, u vrijednosti  oko 300 milijuna eura. (Izvor: https://razvoj.gov.hr/)

Radi informiranja javnosti, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije četvrtu godinu zaredom organizira  kampanju „Dani otvorenih vrata EU projekata“, koja se ove godine održava virtualno.

Ovo događanje dio je šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in My Region“ koja ima svrhu potaknuti građane Europske unije na informiranje o brojnim projektima čija je uspješna provedba doprinijela razvoju u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Ovogodišnje događanje moći će se posjetiti virtualno, na posebno kreiranoj web stranici, u razdoblju od 13. do 22. studenoga 2020. godine.

U prijenostima uživo, radionicama, predavanjima, virtualnim šetnjama te zabavnom i edukativnom programu može se sudjelovati putem poveznice na platformu na kojoj će se odvijati događanje, a koja će biti objavljena na web stranici http://www.strukturnifondovi.hr ,  kao i na stranicama društvenih mreža (Facebook: Strukturni fondovi i Akademija regionalnoga razvoja, Instagram: Strukturni fondovi).

Izvor: https://strukturnifondovi.hr/virtualni-dani-otvorenih-vrata-eu-projekata/