Odobren novi projekt / najave nadolazećih natječaja

Posted on Posted in Nekategorizirano
Odobren novi projekt / najave nadolazećih natječaja:  

U okviru natječaja za ulaganje u digitalizaciju i okolišnu učinkovitost proizvodnje upravo je odobren projekt i investicijska studija naših klijenata, tvrtke za proizvodnju metalnih konstrukcija, pri čemu su u cijelosti odobreni troškovi planiranog ulaganja u nabavu CNC stroja i postavljanja solarne elektrane za potrebe proizvodnje, ukupne vrijednosti preko 1,350,000.00 HRK.

Ulaganje u digitalizaciju i  zelenu tranziciju poslovanja moguće je financirati i u nadolazećem programskom razdoblju EU fondova (2021.-2027.) kroz brojne natječaje koji su upravo u procesu programiranja.

Projekti ove vrste sufinanciraju se u pravilu uz do 45% bespovratnih sredstava za ulaganja u proizvodne kapacitete te uz 50-75% sufinanciranja ulaganja u inovacije procesa, usavršavanje djelatnika i ulaganje u obnovljive izvore energije.

digitalizacija poslovanja

 

bespovratna sredstva za poduzetnike

Poduzeća ovakvim projektima imaju priliku krenuti u provedbu digitalizacije i zelene tranzicije, kao najaktualnijih tema financiranja gospodarstva kroz nadolazeće sedmogodišnje razdoblje implementacije EU fondova i  programa Next generation EU.

Prvi nadolazeći najavljeni natječaji odnose se na bespovratna sredstva za financiranje razvoja inovacija novoosnovanih poduzeća (do 5 godina poslovanja), komercijalizaciju inovacija poduzeća, digitalizaciju I energetsku te okolišnu učinkovitost poslovanja te će se dodatno u okviru sektora turizma financirati uvođenje inovacija i digitalnih tehnologija te razvoj turističkih kapaciteta I proizvoda prihvatljivih za okoliš, uz jačanje učinkovitosti resursa.

Za sve dodatne informacije o najavljenim natječajima te izradu projektnih prijedloga, Investicijskih studija, Financijskih analiza i usluge upravljanja provedbom projekata slobodno nam se javite kontaktima na stranici www.aplikat28.hr/kontakt.