Informativni dani Europske komisije za program Horizon Europe / Obzor Europa – od jeseni 2023.!

Posted on Posted in Nekategorizirano
Informativni dani Europske komisije za Klaster 4 Digitalizacija, industrija i svemir

Izvor fotografije: https://www.obzoreuropa.hr/

Ove jeseni, od rujna do listopada 2023., organirirani su Informativni dani Europske komisije za program Horizon Europe/Obzor Europa,  vezano za mogućnosti ulaganja i financiranja projekata bespovratnim sredstvima za pojedina ciljna područja razvoja. Sve potrebne informacije, kao i mogućnosti umrežavanja potencijalnih dionika i partnera u projektima, bit će dostupne kroz zanimljive tematske radionice za sljedeće klastere:

-Klaster 4 – Digitalizacija, industrija i svemir, koji će se održati 11. i 12. listopada 2023. 

Klaster 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo; 11. i 12. listopada 2023.

-Klaster 6 – Hrana, biogospodarstvo, poljoprivreda i okoliš, koji će se održati u hibridnom obliku 27. i 28. rujna 2023.

Cilj informativnih dana je promovirati Program Obzor Europa te predstaviti natječaje za godinu 2024. Ovo je izvrsna prilika za potencijalne prijavitelje kako bi saznali više o modalitetima prijave i mogućnostima financiranja u okviru pojedinih klastera i programa Obzor Europa.

 

Programi i natječaji podijeljeni su prema tematskim područjima ulaganja:

¨Klaster 4

U okviru II stupa programa Obzor Europa, Klaster 4 fokusiran je na digitalizaciju, industriju i svemir i ima za cilj postići sljedeće:

  • Klimatski neutralna, kružna i digitalizirana proizvodnja
  • Povećana autonomija u ključnim strateškim lancima vrijednosti za otpornu industriju
  • Vodeće svjetske podatkovne i računalne tehnologije
  • Digitalne i nove tehnologije za konkurentnost i usklađenost sa Green Dealom
  • Otvorena strateška autonomija u razvoju, implementaciji i korištenju globalnih svemirskih infrastruktura, usluga, aplikacija i podataka
  • Etički razvoj digitalnih i industrijskih tehnologija usmjeren na čovjeka.

Više informacija nalazi se na mrežnoj stranici Europske komisije.

Projekt HORIZON Aplikat 28 poslovno savjetovanje

Izvor fotografije: https://www.obzoreuropa.hr/

Klaster 2

Cilj virtualnog susreta umrežavanja 19. listopada – u organizaciji Net4Society projekta koji okuplja nacionalne osobe za kontakt Klastera 2  je okupiti sve sudionike koji imaju namjeru prijaviti projektne prijedloge i sudjelovati u projektnim konzorcijima. Glavna tema susreta bit će mogućnosti slaganja projektnih konzorcija u Klasteru 2. Događaj će uključivati ​​online bilateralne sastanke s partnerima zainteresiranima za iste teme unutar poziva za 2023. godinu. Nakon uspješne registracije i aktivacije vašeg profila, sudionici mogu unaprijed dogovoriti bilateralne sastanke pomoću jednostavnog alata za pronalaženje partnera.

Više informacija o programu informativnog dana i susretu umrežavanja nalazi se na mrežnoj stranici događaja.

Informativni dani i susreti umrežavanja namijenjeni su istraživačima i znanstvenicima, visokim učilištima, znanstvenim institutima, organizacijama iz privatnog sektora te drugim društveno-ekonomskim akterima koji su zainteresirani za prijavu projekata unutar programa Obzor Europa.

Klaster 6

Događanje u okviru info dana za klaster 6 osmišljeno je kako bi se potencijalni dionici upoznali i povezali te za cilj ima:

• Širenje informacija o ključnim političkim ciljevima Obzora Europa i klastera 6 dionicima.
• Podizanje svijesti o kritičnim elementima i ključnim čimbenicima uspjeha za pripremu projektnih prijedloga i postupak prijave.
• Ponuditi mogućnosti umrežavanja i pronalaženja partnera podnositeljima prijava kako bi se podržalo stvaranje projektnih konzorcija.
• Pružanje mogućnosti osobnih sastanaka i razgovora jedan na jedan tijekom događanja posvećenog umrežavanju.

Više informacija nalazi se na mrežnoj stranici Europske komisije

Također nam se slobodno javite za sve dodatne informacije, pripremu i savjetovanje vezano za provedbu projektnih prijedloga koji se kroz navedene mjere mogu razvijati u okviru inovacija i razvoja, digitalizacije poslovanja, kulture i kreativnih industrija te poljoprivrede, bigospodarstva i okoliša.

Kontakt: www.aplikat28.hr/kontakt

Izvori:

HORIZON EUROPE; https://research-and-innovation.ec.europa.eu/events/horizon-europe-info-days_en

OBZOR EUROPA; https://www.obzoreuropa.hr/