Novi programi HAMAG-BICRO-a za poduzetnike: Mali zajmovi za investicijska ulaganja i obrtna sredstva

Posted on Posted in Nekategorizirano

”Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i europskih fondova (MRRFEU)  ponovo stavlja na raspolaganje financijske instrumente za poduzetnike.

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se dvije vrste zajmova: EFRR Mali zajmovi za investicije te EFRR Mali zajmovi za obrtna sredstva. Malim zajmovima za investicije kreditirat će se subjekti malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Namjena ovog zajma je financiranje osnovnih sredstava (materijalna i  nematerijalna imovina) te obrtna sredstva maksimalno do 30% iznosa zajma.Maksimalni iznos Malog zajma za investicije iznosi 100.000 eura. Potpore se na ovaj način realiziraju kroz poticaje na kamatnu stopu, a kamatna stopa je osnovna stopa koja vrijedi za Republiku Hrvatsku u trenutku objave iznosi 3,11%.

Zajmovi za obrtna sredstva namijenjeni su  isključivo za financiranje troškova poput: troškovi pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, troškovi zaposlenih, zakupa poslovnog prostora, režijski troškovi, opći troškovi i sl. Maksimalni iznos Malog zajma za obrtna sredstva je 30.000 eura, a kamatna stopa u trnutku objave iznosi 3,61%.

Za sve dodatne informacije, pripremu Poslovnog plana, Investicijske studije i projektne dokumentacije, slobodno nam se javite kontaktima na stranici www.aplikat28.hr/kontakt ili na info@aplikat28.hr

Izvor: https://hamagbicro.hr/poduzetnicima-ponovo-na-raspolaganju-zajmovi-i-jamstva/