Malo i srednje poduzetništvo : financiranje kroz program ESIF zajmova HAMAG Bicro-a; odobren novi projekt!

Posted on Posted in Nekategorizirano
Malo i srednje poduzetništvo : financiranje kroz program ESIF zajmova HAMAG BICRO-a

Odobreno je financiranje novog plovila i ronilačke opreme za Ronilački centar ˝Venus˝ u Kaštel Starom!

U provedbu kreće novi projekt razvoja poslovanja Obrta ˝Venus˝ , koji će se financirati odobrenim sredstvima Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) kroz poticajno kreditiranje uz fiksnu kamatnu stopu od 1.5%.

Ronilački centar ˝Venus˝ u Kaštel Starom provest će tijekom 6 mjeseci projektno ulaganje u poslovanje u vrijednosti većoj od 50,000.00 eura, koje će omogućiti širenje i modernizaciju ponude dosadašnjih usluga provedbe certificiranih ronilačkih tečajeva za početničke i napredne grupe ronilaca, ronilačkih izleta i snorkeling izleta (više na: www.venus.sistemi.hr; www.facebook.com/DivingCenterVenus/).

Uz navedeno ulaganje, pripremili smo projekt dodatnog ulaganja u nabavu SUP dasaka i kajaka, informatičke i ronilačke opreme za širenje asortimana ponude Ronilačkog centra te kompletnu modernizaciju provedbe teorijskog i praktičnog dijela ronilačkih edukacija. Financiranje ove vrste ulaganja dostupno je kroz natječaje Ministarstva turizma, namijenjene unaprjeđenju konkurentnosti poslovnih subjekata u turizmu.

S klijentima smo radili na pripremi projekata za natječaje kroz:
-osmišljavanje projekta i formiranje financijske konstrukcije ulaganja

-izradu Poslovnog plana te financijskog plana ulaganja

-izradu prijavne dokumentacije Natječaj Programa ESIF zajmova za mikro, male i srednje poduzetnike
(Program HAMAG BICRO-a je namijenjen kreditiranju malog i srednjeg poduzetništva te ulaganju u pokretanje i razvoj poslovanja, kroz investicije u gradnju i uređenje poslovnih prostora, opremanje i obrtna sredstva)

-komunikaciju s nadležnim tijelima tijekoom procesa analize projekta i prilikom odobravanja financiranja

Za sve potrebne informacije o mogućnostima financiranja pokretanja i razvoja poslovanja te za potrebne usluge izrade Poslovnih planova, Investicijskih studija i posebne natječajne dokumentacije pojedinih programa, slobodno nam se javite kontaktima na stranici www.aplikat28.hr/kontakt .