Mjera 6.2. : Odobrena bespovratna sredstva za financiranje rekonstrukcije i opremanja kuće za odmor na Hvaru!

Posted on Posted in Nekategorizirano

Mjera 6.2. : Odobrena bespovratna sredstva za financiranje rekonstrukcije i opremanja kuće za odmor na Hvaru!

 

Našim klijentima su odobrena nova bespovratna sredstva za financiranje rekonstrukcije i opremanja kuće za odmor na otoku Hvaru, a projekt će biti sufinanciran potporom u vrijednosti 50,000.00 EUR!

Ulaganje je usmjereno na razvoj turističkih i ugostiteljskih sadržaja te formiranje ponude usluga u turizmu Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Luka Jakas, a obuhvaćat će kompletnu rekonstrukciju i opremanje objekta, ali i nabavu gospodarskog vozila te marketinšku promociju novog poslovanja.  S obzirom na lokaciju ulaganja, uz poticajna sredstva izvršit će se i postavljanje solarnog sustava.

 

Programi kojima se financiraju ovakva ulaganja usmjereni su poticanju razvoja turizma, ali i drugih djelatnosti u manje naseljenim i slabije razvijenim područjima, kako bi se potaknule investicije i gospodarska aktivnost u svim dijelovima Hrvatske.

Ovaj projekt sufinancirat će se bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju za pokretanje usluga u turizmu u ruralnim područjima s do 5,000 stanovnika, a u svibnju i lipnju 2019. očekuje se objava novih natječaja istog programa.

Ulaganja u gradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata mogu se sufinancirati u 100%-tnom iznosu od 50,000.00 EUR za pokretanje te iznosima do 200,000.00 EUR, u 70%-tnom iznosu ulaganja u razvoj postojećih usluga u turizmu. Natječaji su namijenjeni poljoprivrednim gospodarstvima, za pokretanje i razvoj usluga u turizmu, ali drugih nepoljoprivrednih djelatnosti.

solarni paneli Poticaji za ruralni turizam

S obzirom da se poticaji sufinanciraju iz  Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Aplikat 28 d.o.o. pruža  cjelokupnu uslugu pripreme projektnog prijedloga prijavitelja i praćenja daljnje provedbe po potpisu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Za sva potrebna pitanja i informacije, slobodno nam se javite kontaktima na stranici:

www.aplikat28.hr/kontakt

EUROPSKI FONDOVI