AIC Forum: Aplikat 28 d.o.o. na 16. Forumu gospodarskih komora jadransko-jonskog područja u Anconi

Posted on Posted in Nekategorizirano

AIC Forum     Europski fondovi prekogranična suradnja     Slijeva nadesno: Erjola Xheko, Aluflor Construction Group, graditeljstvo - Albanija, Katarina Sekelez, Aplikat 28 d.o.o., poslovno savjetovanje - Hrvatska, Michele Luconi, Design Italian Shoes s.r.l., prerađivačka industrija - Italija, Hrvoje Soldo, Presal Extrution d.o.o., graditeljstvo - Bosna i Hercegovina

 

AIC Forum Ancona

Tvrtka Aplikat 28 d.o.o. sudjelovala je na Forumu jadransko-jonskih gospodarskih komora, koji se održao od 13.-15. lipnja 2016. u Anconi. Program Foruma obuhvatio je tematiku jačanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva u jadransko-jonskoj regiji uz edukativne primjere iz prakse malih i srednjih poduzetnika te održavanje Tematskog Okruglog stola za žensko poduzetništvo, pri čemu smo imali priliku predstavljati Poduzetnički inkubator za poduzetnice početnice HGK/ŽK Split i razgovarati o projektima poticanja, razvoja i jačanja ženskog poduzetništva u ovoj regiji.

S obzirom da se kroz prekogranične programe financiranja suradnje zemalja sudionica Foruma može jako puno napraviti u pogledu razvoja malog i srednjeg poduzetništva općenito, kao i ženskog poduzetništva, projekti financirani iz europskih fondova u ovim su razgovorima bili u središtu pozornosti.

Od pet održanih okruglih stolova s temama plavog rasta, povezivanja regije, kvalitete okoliša i poljoprivrede, održivog turizma te ženskog poduzetništva, ŽK Split je u suradnji s Komorom Udina organizirala i koordinirala okrugli stol za žensko poduzetništvo, a u suradnji sa ŽK Pula i Komorom Drača, stol za održivi turizam.

Dva stola koordinirana od strane ŽK Split predložila su neke od mogućih zajedničkih projekata: Centar za razvoj ženskog poduzetništva jadransko-jonske regije, projekt ˝Žene kao pokretači proizvodnje usmjerene podizanju kvalitete turističke usluge˝, projekt ˝Mreža žena u ribarstvu˝, certificiranje i edukacija u sektoru turizma, razvoj posebnih oblika turizma sa svrhom produženja turističke sezone (vjerski/ciklo/eno-gastro turizam) te ˝Green flag˝ projekt.

 

Izvor i više informacija na: www.hgk.hr