Pozitivne vijesti: digitalizacija poslovanja hrvatskih poljoprivrednika kroz e-iskaznicu, digitalnu platformu za poslovanje i otvaranje novog online kanala za komunikaciju

Posted on Posted in Nekategorizirano

Pozitivne vijesti: Digitalizacija poslovanja hrvatskih poljoprivrednika pokrenuta je otvaranjem mogućnosti korištenja elektroničke poljoprivredne iskaznice (ePI), koja će zamijeniti sve postojeće kartice koje su poljoprivrednici do sada koristili – tzv. Zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za korištenje sredstava za zaštitu bilja. Prva pogodnost koju iskaznica donosi za poljoprivrednike je potpuno elektroničko podnošenje zahtjeva za potporu u AGRONET-u. Zahvaljujući njoj rasteretit će se administrativni sustav Agencije za plaćanja te ubrzati obrada i isplata potpora.

Uz navedeno, Ministarstvo poljoprivrede najavilo je izradu online platforme Ministarstva poljoprivrede za sve hrvatske proizvođače poljoprivrednih proizvoda, čime bi se omogućilo povezivanje ponude i potražnje za hrvatskim poljoprivrednim proizvodima, ali i provela značajna modernizacija tržišnog aspekta poslovanja hrvatskih poljoprivrednika.

Potpore za poljoprivrednike

S obzirom na potrebu olakšavanja komunikacije s poduzetnicima u poljoprivredi, uveden je i novi online kanal za komunikaciju s Ministarstvom poljoprivrede  (https://pitanja.mps.hr/odgovori),  ali i mogućnost online registracije OPG-ova, dostupno na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, kojima će se ubrzati administracija i informiranje poduzetnika u poljoprivredi te svih potencijalno zainteresiranih za ovo područje.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede (poljoprivreda.gov.hr ) i Agencija za plaćanja u poljoprivredi (apprrr.hr)

Više podataka možete pronaći na internetskim stranicama: www.aplikat28.hr, a slobodno nas kontaktirajte i za sva potrebna dodatna pitanja o mogućnostima financiranja I razvoja Vašeg poslovanja na:

E-mail: info@aplikat28.hr

Mob: +385 91 582 5418

Kontakt obrazac: www.aplikat28.hr/kontakt